Aktuality

Advertoriál

Tišnov zažije konferenci Pro moderní Česko o elektromobilitě, komunitní energetice nebo úsporných opatřeních

Hosté z řad expertů také vysvětlí, jak se třeba účinně bránit povodním nebo zda velká voda souvisí se změnou klimatu.

Proč se jaro tváří jako léto a padá jeden teplotní rekord za druhým? Opravdu je elektromobil dobrý jen na krátké trasy a jeho baterie má malou životnost? Nebo jak se můžeme účinně bránit povodním? A souvisí se změnou klimatu? Na to odpoví 11. října od 15:00 v Tišnově hned několik expertů v čele s ministrem životního prostředí Petrem Hladíkem (KDU-ČSL). Diskuze se také povede o možnostech řešení moderní energetiky pro domácnosti a obce, které máme na dosah.

V rámci programu vystoupí hosté:

Petr Hladík, ministr životního prostředí

Petr Šústal, energetický koordinátor a pracovník kontaktního místa Nové zelené úsporám Light MAS Brána Vysočiny, předseda Enerkomu Tišnovsko

Marcela Kubů, ředitelka Asociace výrobců minerální izolace – jak na dobře zateplené domy

Radim Roček, expert na elektromobilitu, Phoenix Contact Česká republika – proč se nemusíme bát elektromobilů

Lukáš Dobeš, generální ředitel skupiny TEDOM ESCO – zelená energie: jaké změny na trhu přináší záporné ceny elektřiny

Martin Ander, specialista Svazu moderní energetiky na komunitní energetiku – úvod do sdílení energie

„Od letošního srpna můžeme v Česku konečně sdílet elektřinu. Ti, kteří si pořídili fotovoltaickou elektrárnu, mohou přebytky své výroby předávat svým příbuzným, kamarádům nebo sousedům. O tom, jak na to, budeme muvit v pátek na dalším ze série setkání pod názvem Pro moderní Česko. Tentokrát v jihomoravském Tišnově,“ zve na debatu Martin Ander.

Po skončení diskuze bude možnost neformální debaty.

Akce je určena pro širokou veřejnost, zástupce obcí, měst, firem a MAS.

Účast na akci je zdarma. Pro účast je z kapacitních důvodů potřeba potvrzená registrace ze strany organizátorů. Přihlásit se můžete prostřednictvím FORMULÁŘE.

Prosíme proto o včasnou registraci. Pro více informací kontaktujte manažerku akce: Kateřina Buzrlová, katerina.buzrlova@obnovitelne.cz.

Událost je další z řady konferencí a přednášek Pro moderní Česko, které pořádá Svaz moderní energetiky. Tentokrát za podpory projektu From Plans to Reality: Renewable Chance for Future podpořeného Evropskou klimatickou iniciativou, ve spolupráci s MAS Brána Vysočiny a pod záštitou města Tišnov.

Úvodní foto: archiv Obnovitelně.cz