Oprav dům s Columbusem: solárníci z Columbus Energy se pouštějí do kompletních renovací budov

Columbus Energy, jeden z největších dodavatelů obnovitelných zdrojů energií pro domácnosti, nově jako jediný na českém trhu nabízí službu kompletní renovace domů včetně energetického auditu, zateplení a výměny oken a dveří.

Columbus Energy má navíc s touto nabídkou dobré zkušenosti z Polska, kde podobný program od února využilo přes 4 tisíce zákazníků.

Obnovitelné zdroje jsou důležitou součástí úsporných opatření pro snížení energetické náročnosti i emisí, samy o sobě ale nestačí. „Nemá cenu dávat na střechu fotovoltaiku, když z domu uniká teplo,“ komentuje to Simona Labudová, výkonná ředitelka Columbus Energy. Význam komplexních opatření akcentuje také stát, který od letošního roku zvýhodňuje kombinaci opatření pro snížení energetické náročnosti domů. V rámci programu Oprav dům po babičce je možné na komplexní zateplení domu získat až 1 milion korun, přičemž dotace, která se vyplácí dopředu, může pokrýt až 50 procent nákladů.

Columbus Energy nabízí v rámci své služby „Oprav dům s Columbusem“ domácnostem jako jediný kompletní podporu, tedy od podání žádosti o dotaci až po úplnou realizaci na klíč. Zásadní úlevou pro zákazníky bude zejména to, že všechny potřebné subdodávky jim zajistí jeden dodavatel s jednotnými zárukami. Důležité je zejména vypracování energetického auditu, od kterého se odvíjí návrh realizovaných opatření.

Pokud by se vynechal nebo podcenil, bude na výsledku zákazník tratit. Potřebných energetických konzultantů přitom na trhu není dostatek a zřejmě bude platit, že který dodavatel si jejich kapacity zajistí včas, bude mít velkou výhodu. Zákazníci by se měli rozhodně vyhnout firmám, které s těmito typy prací nemají zkušenost nebo budou nabízet „zjednodušený“ nebo jinak nedůvěryhodný energetický audit.

S realizací těchto komplexních služeb má přitom Columbus Energy už velké zkušenosti. Mateřská společnost Columbusu v Polsku od února letošního roku realizovala na 4 tisíce zakázek s využitím polské obdoby dotačního programu Czyste Powietrze (Čisté ovzduší). I v Polsku firma figuruje jako generální dodavatel těchto renovací.

„Naší ambicí je už v příštím roce modernizovat v Polsku více než 20 tisíc domů,“ říká k tomu Michal Gondek, předseda představenstva Columbus Energy. V České republice podle něj potřebuje komplexní renovaci kolem 700 tisíc rodinných domů. Další statisíce pak vyžadují dílčí úpravy, jako je zateplení fasády či výměna oken.

Zdroj: Tisková zpráva

Úvodní foto: Columbus Energy