Moderní firmy

Advertoriál

AIKO Solar: „Není divu, že instalatéři solárních elektráren jsou nadšeni z našich nejnovějších panelů“

Společnost AIKO nyní nabízí své výjimečné produkty v České republice a její senior manažer pro rozvoj obchodu vysvětlil jedinečný přístup společnosti i její plány do budoucna.

Společnost AIKO Solar byla založena v roce 2009 a získala celosvětové uznání díky své průkopnické technologii All-Back-Contact (ABC), která nastavuje nová měřítka v oblasti účinnosti a odolnosti solárních panelů. Společnost rozšiřuje své působení na nové trhy, jako je Česko a regiony střední a východní Evropy, přičemž její závazek k inovacím a udržitelnosti zůstává neochvějný.

Společnost AIKO je prvním výrobcem na celém trhu s fotovoltaickými články specifikace M10, jehož moduly lze sériově vyrábět s dodanou účinností vyšší než 24 %, což může lépe uspokojit poptávku po vysoké konverzní účinnosti na trhu s distribuovanými fotovoltaickými články. Revoluční technologie All-Back-Contact (ABC) společnosti AIKO je nyní dostupná i na českém trhu, a to díky spolupráci s českými velkoobchody se solárními panely BayWa r.e., Memodo a SOLSOL.

Inovativní přístup společnosti AIKO byl v roce 2023 oceněn prestižními cenami včetně Intersolar Award a Red Dot Product Design Award za moduly ABC. Cena Intersolar Award ocenila panely za jejich působivé teplotní koeficienty podpořené 30letou zárukou na výkon a univerzální design vhodný pro různé stavební projekty. Na ocenění Red Dot Product Design Award zase porotu zaujala čistá estetika a celočerné varianty. Moduly také porota ocenila za jejich jednotný bezešvý vzhled na střechách a za jejich vysokou estetickou kvalitu.

V uplynulých týdnech jsme ve spolupráci se společností AIKO připravili sérii informativních článků o tom, co nového a transformativního tato společnost do České republiky přináší:

V tomto posledním článku diskutujeme o technologii a budoucích plánech společnosti AIKO s Abdellahem Rouggalem, vedoucím manažerem pro rozvoj podnikání ve společnosti AIKO Solar.

Společnost AIKO Solar se pyšní inovativními technologiemi a skutečným závazkem k udržitelnosti. Můžete upřesnit, čím se solární panely AIKO liší od konkurence z hlediska účinnosti, odolnosti a dopadu na životní prostředí?

Společnost AIKO Solar vyniká svou technologií ABC (All-Back-Contact), která stanovuje nový celosvětový standard. Naše panely nejenže upřednostňují trvanlivost a dopad na životní prostředí, ale také vedou jako nejúčinnější solární modul na světě. Díky vyšší míře účinnosti, delší životnosti a nižší uhlíkové stopě nastavuje společnost AIKO laťku udržitelných energetických řešení. Navíc naše solární články ABC bez obsahu stříbra odrážejí náš závazek k inovacím a udržitelnosti.

V roce 2023 byla společnost AIKO oceněna cenou ESG Transparency Award, která oceňuje naši oddanost zásadám environmentální, sociální a správní politiky, které zahrnují komplexní soubor pravidel pro udržitelné a etické jednání společnosti. Toto ocenění, udělené společností EUPD Research, uznávanou mezinárodní společností zabývající se průzkumem trhu a poradenstvím v oblasti obnovitelných zdrojů energie a zdraví podniků, vyzdvihuje náš závazek k odpovědnému podnikání.

Jaké jsou aktuální novinky a vývoj společnosti?

Naše panely New GENERATION 2 ve společnosti AIKO vyvolávají mezi instalatéry solárních systémů rozruch, a to z dobrého důvodu. Tyto panely mají tři jedinečné vlastnosti, které je odlišují od konkurence. Za prvé, naše funkce optimalizace stínění zajišťuje, že naše moduly produkují o 30 % více energie při stejných podmínkách stínění ve srovnání s jinými moduly na trhu. Za druhé, naše omezení vysokých teplot znamená, že se naše panely zahřívají mnohem méně než ostatní, což snižuje riziko vzniku horkých míst, která mohou způsobit problémy na instalacích.

A v neposlední řadě jsou naše panely odolné vůči mikrotrhlinám. Díky našim článkům All-Back-Contact a pokročilému procesu svařování jsou naše články o neuvěřitelných 300 % odolnější vůči vzniku mikrotrhlin v porovnání s našimi konkurenty. Není divu, že instalatéři solárních panelů jsou nadšeni z našich nejnovějších panelů AIKO!

Na dnešním globalizovaném trhu je klíčový robustní dodavatelský řetězec. Jak společnost AIKO zajišťuje včasné a nákladově efektivní dodávky solárních panelů zákazníkům v regionu střední a východní Evropy?

Společnost AIKO bere evropský trh vážně a prostřednictvím strategického plánování zajišťuje včasné a nákladově efektivní dodávky našich panelů klientům v regionu střední a východní Evropy. Naše strategicky umístěné sklady, jako je například sklad v Rotterdamu, umožňují efektivní distribuci klientům v regionu. Nedávné zřízení nového skladu ve slovinském Koperu navíc dále zvyšuje naši schopnost rychle obsloužit zákazníky v jižní Evropě a na Balkáně.

Společnost AIKO Solar klade důraz nejen na zisk, ale také na přispívání k dekarbonizaci. Můžete vysvětlit, jak společnost AIKO překračuje rámec pouhého prodeje panelů a nabízí třeba další služby nebo podporu, aby pomohla klientům dosáhnout jejich cílů v oblasti udržitelnosti?

Patří sem konzultace ohledně návrhu systému, marketingová podpora a oceňování našich zákazníků, stejně jako nabídka možností financování a pomoc s dodržováním právních předpisů. Naším cílem je nejen poskytovat udržitelná energetická řešení, ale také podporovat naše klienty na každém kroku jejich cesty k dekarbonizaci.

Trh střední a východní Evropy zaznamenal výkyvy v poptávce po solárních panelech v důsledku cen energií, války na Ukrajině a nedávných legislativních změn. Jak hodnotíte současnou situaci na trhu a jeho budoucí výhled? Jak se bude společnost AIKO orientovat ve složitých podmínkách trhu střední a východní Evropy?

Současnou situaci na trhu v regionu střední a východní Evropy nepochybně ovlivňují různé faktory. Tyto výkyvy v poptávce představují pro společnosti, jako je AIKO Solar, výzvy, ale také příležitosti. Společnost AIKO uplatňuje mnohostranný přístup. Udržujeme úzkou komunikaci s našimi klienty, abychom porozuměli jejich vyvíjejícím se potřebám a podle toho přizpůsobili naši nabídku. Podporou silných partnerství a investicemi do místní přítomnosti se snažíme budovat důvěru a spolehlivost na trhu střední a východní Evropy.

Při pohledu do budoucna, i když nejistota přetrvává, zůstává společnost AIKO optimistická ohledně budoucích vyhlídek trhu střední a východní Evropy. Věříme, že pokud zůstaneme proaktivní, orientovaní na zákazníka a inovativní, dokážeme se ve složitých situacích orientovat a ve vyvíjejícím se prostředí se prosadit.

Jak se chce společnost AIKO postavit proti stávajícím hráčům na trhu solárních panelů ve střední a východní Evropě?

Společnost AIKO se plánuje prosadit proti stávajícím hráčům na trhu solárních panelů ve střední a východní Evropě tím, že se odliší prostřednictvím inovací, kvality a orientace na zákazníka. Naším cílem je nabízet špičkové produkty a služby, které budou přizpůsobeny specifickým potřebám regionu střední a východní Evropy. Kromě toho je naší prioritou budování silných partnerství, investice do místní přítomnosti a poskytování výjimečné zákaznické podpory. Díky tomuto úsilí se společnost AIKO chce etablovat jako důvěryhodná a preferovaná volba na trhu solárních panelů ve střední a východní Evropě.

Jaké jsou dlouhodobé plány společnosti AIKO Solar na trhu střední a východní Evropy? Existují nějaké plány na místní výrobu nebo partnerství v rámci regionu?

Dlouhodobé plány společnosti AIKO Solar pro trh střední a východní Evropy zahrnují strategickou expanzi a partnerské iniciativy. I když jsme dříve uvažovali o místní výrobě v Německu, vysoké výrobní náklady v Evropě nás odradily, zejména s ohledem na současnou podporu EU pro takové investice a projekty. Mnoho evropských výrobců solární techniky se kvůli finančním problémům stěhuje do USA, což dále ovlivnilo naše rozhodnutí. Místo toho se chceme zaměřit na posílení partnerství a optimalizaci efektivity dodavatelského řetězce, abychom mohli lépe sloužit trhu střední a východní Evropy. S vývojem situace zůstáváme otevřeni prozkoumání možností místní výroby v budoucnu.

Chcete potenciálním B2B zákazníkům v regionu střední a východní Evropy sdělit, jak může být společnost AIKO Solar jejich partnerem při dosahování cílů v oblasti čisté energie?

Našim potenciálním B2B partnerům v regionu střední a východní Evropy: Na trhu je k dispozici mnoho technologií, proto se ujistěte, že si pořídíte ty nejlepší. Pojďme se spojit, abychom společně učinili svět zelenějším a čistším!



Tím, že společnost AIKO mění tradiční konstrukci solárních panelů a zavádí udržitelné postupy, nejenže utváří budoucnost obnovitelné energie, ale také podporuje pozitivní změny v celosvětovém měřítku. Pro více informací se podívejte na jejich webové stránky – https://aikosolar.com/.

Foto: AIKO Solar